Armsmerter

Symptomer i armen kan stamme fra halsen og/eller øvre del af brystkassen (dvs. overført smerte til armen), eller kan skyldes lokal irritation i armen. Irritation opstår ofte i sene-, muskel- eller nervevæv, afhængig af årsagen til smerten.

Muskelspændinger:
Dette er en uhensigtsmæssig sammentrækning i visse områder af musklen, som forårsager lokal smerte eller overført smerte til andre dele af kroppen. Mioser opstår, når kroppen er under langvarig stress, stress eller i forbindelse med et knæk i nakken. Kiropraktik har en god effekt. Myose er det samme som triggerpunkt eller muskelknude.

Nervetryk/irritation i armen:
Snurren og sovende fornemmelse i underarmen og/eller i fingeren kan skyldes tryk på nerven flere forskellige steder i armen. Ofte er det der, hvor nerven skal passere under eller mellem muskler og ledbånd, da en spændt muskel eller irritation i vævet komprimerer nerven, som ved f.eks. karpaltunnelsyndrom. Årsagen til tilstanden kan bl.a. være ensidige gentagne bevægelser af underarmen eller ved vedvarende tryk/traume mod arm eller håndled.

Kiropraktisk behandling har god effekt. I nogle tilfælde kan operation være nødvendig.

Musearm:
Symptomerne er smerter og/eller en sovende prikkende fornemmelse i hånden eller armen, som nogle gange kan strække sig helt op til halsen. Årsagen er ofte gentaget ensidigt arbejde. Her er det vigtigt at få vurderet arbejdsstillingen. Fx siddestilling, højde på computer og tastatur, stol, bord etc. Aflastning af armen kombineret med kiropraktik, grundig muskelbehandling og træningsterapi har god effekt.

Tennisalbue:
Dette skyldes en irritationstilstand i fastgørelsen af ​​musklerne på ydersiden af ​​underarmen, tæt på albuen. Smerterne opstår ved gentagne ensidige bevægelser af håndleddet eller underarmen som tennis, arbejde med mus, maling etc. Symptomerne kommer ofte snigende og kan være svære at slippe af med. Lindring kombineret med kiropraktisk behandling, grundig behandling af de ramte muskler og fysioterapi kan forkorte forløbet. Nogle gange bruges kortison-indsprøjtninger i muskelvedhæftninger.

Golf albue:
Dette er den samme tilstand som beskrevet for “tennisalbue”. Lokaliseringen af ​​smerten er anderledes. Irritationen opstår i senevævet på indersiden af ​​underarmen i stedet for på ydersiden. Når du udfører et slag i golf, aktiveres disse muskler i slagets sidste fase. Deraf navnet “golfalbue.” Årsagen til symptomerne er dog alt andet end golf, dette beskriver kun den bevægelse, der fremkalder smerten.

Skuldersmerter:
Smerterne opstår ofte akut eller på grund af mulige traumer eller på grund af langvarig overbelastning af skulderen. Typisk vil irritationen være lokaliseret til de muskler, der er med til at skabe rotation i skulderen både indad og udad. Smerterne kan også opstå i bursa i skulderen. Skuldersmerterne kan ofte være langvarige enten fordi skulderen ikke får nok hvile eller på grund af manglende korrekt træning. Kiropraktisk behandling og muskelbehandling efterfulgt af grundig træning har god effekt. Ved delvis eller fuldstændig afrivning af ledbånd, brud på knoglestruktur eller kalkaflejringer i muskel- eller sene væv kan operation være nødvendig.

Frossen skulder (klæbende kapsulitis):
Årsagen til frossen skulder er endnu ukendt, men symptomerne menes at skyldes en irritation/betændelse i skulderens led kapsel. Kapslen trækker sig gradvist sammen, og man udvikler de karakteristiske symptomer på nedsat bevægelighed og smerter i skulderen, når amen føres op over hovedet eller bag ryggen. Daglige opgaver, som at klæde sig på og vaske hår, kan ofte være svære. Tilstanden går over af sig selv, men kan vare fra måneder til år. Kiropraktisk behandling kan være en hjælp efter den akutte smertefase er overstået, fordi skulderen så er blevet stiv. Det kan have været at prøve kiropraktisk behandling på de andre led, der hører til skulderregionen i den akutte fase også, da det kan hjælpe på sekundære spændinger